İSO

Uluslararası ve Ulusal Sürdürülebilirlik Mevzuatı ve Yönetişim Webinarı 

    21. yüzyılın en büyük gelişmelerinden biri olan sürdürülebilirlik, iş dünyasını ve kamu politikalarını doğrudan etkileyen önemli bir konudur. Bu önemli meseleye odaklanan "Uluslararası ve Ulusal Sürdürülebilirlik Mevzuatı ve Yönetişim” başlıklı eğitim programımız, ulusal ve uluslararası düzeylerde yürürlükte olan sürdürülebilirlik mevzuatlarını ve bu mevzuatlara ilişkin yönetişim yapılarını kapsamlı bir şekilde ele almayı hedeflemektedir.


    Eğitimin temel amacı, katılımcıların ulusal ve uluslararası sürdürülebilirlik mevzuatları kapsamında yönetişim yapılarını eksiksiz bir şekilde kavramalarını sağlamak ve bu bilgileri iş dünyası veya kamu yönetimi gibi çeşitli alanlarda etkin bir şekilde uygulayabilmeleri için gerekli araçları sunmaktır. Eğitim sonucunda katılımcılar, genel anlamda sürdürülebilirlik mevzuatının ve yönetişiminin kurumlar üzerindeki etkilerini değerlendirme yeteneğine sahip olacak ve bu bilgileri stratejik karar alma süreçlerine dahil edebileceklerdir.


    Eğitim İçeriği
    Program, aşağıda sıralanan uluslararası ve ulusal düzenlemeler üzerinden detaylı bilgiler sunacaktır:


    Uluslararası Düzenlemeler
        Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Direktifi (CSRD)
        Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti Direktifi (CSDDD)
        Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (CBAM)
        Atık Çerçevesi Direktifi (WFD)
        Sürdürülebilir Ürünler için Ekotasarım Yönetmeliği (ESPR)
        Yeşil İddialar Direktifi (GCD)
        Döngüsel Ekonomi Aksiyon Planı (CEAP)
        AB Taksonomisi
        Avrupa Sürdürülebilir Kalkınma Raporu
        Avrupa Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (ESRS)
        AB Net Sıfır Sanayi Yasası
        Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS)
    Ulusal Düzenlemeler
        Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (TSRS) 
        Yeşil Sanayi Projesi
        Döngüsel Ekonomi Yol Haritası
        Ulusal Taksonomi
    Eğitimde her bir mevzuat düzenlemesi özelinde aşağıdaki ana başlıklar altında detaylı bilgiler sağlanacaktır:
        Tanım ve Kapsam: Her bir düzenlemenin tanımı ve kapsamı,
        Temel Amaçlar: Düzenlemelerin temel amaçları ve hedefleri,
        Hedef Kitle: Her düzenlemenin hedef kitlesi ve bu kitleler üzerindeki potansiyel etkileri,
        Yürürlük Tarihi ve Geçiş Dönemleri: Düzenlemelerin yürürlüğe giriş tarihleri ve geçiş süreçleri, uyum süreleri ve kritik zaman çizelgeleri,
        Uygulama: Düzenlemelerin genel bağlamda uygulanış biçimleri ve yönetim süreçleri,
        Diğer Mevzuatlarla İlişkiler: İlgili mevzuatlar arasındaki benzerlikler ve farklılıklar,
        Türk Şirketlerine Etkileri: Düzenlemelerin özellikle yönetim, stratejik planlama ve operasyonel değişiklikler bağlamında Türk şirketlerine olan etkileri,
        Yönetişim Yapıları: Düzenlemelerin gerektirdiği yönetişim yapıları ve etkili yönetişim ilkeleri.
        Kamu kurum çalışanları,
        Özel Sektör Çalışanları,
        Sanayi ve Hizmet Sektörü çalışanları,  
        Araştırmacılar ve Akademisyenler,
        Üniversitelerin Lisans ve Lisansüstü program öğrencileri olarak belirlenmiştir.

    Eğitim 28 Mayıs 2024 tarihinde 13:30-16:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

    Zoom altyapısı kullanılarak yapılacak eğitimde, eğitim günü katılımcılarımıza katılım linki gönderilecektir. 

    Eğitim günü, başlama saatinden 10 dakika öncesinden linke tıkladığınızda eğitimin yapılacağı sınıfa girmiş olacaksınız. 

    https://zoom.us/download sitesinden Zoom programını yükleyebilirsiniz.

    Eğitim Yeri: Online / Zoom 

    Ücret ve Kayıt:
    Eğitime katılım ücretsizdir.


    Eğitime kayıt için tıklayınız.

     

Adres : Online;

Eğitmenler

Picture
Av. Barış Renda
SCH-Legal -Avukat

Av. Barış Renda, ulusal ve uluslararası şirketlere bütünleşik danışmanlık hizmetleri sunan Sistem Global bünyesinde bulunan Sermaye Piyasası ve Sürdürülebilirlik Başkanlığında yöneticilik yapmaktadır. Renda, Kurumsal hukuk alanında danışmanlık yapmakta olup sözleşmeler hukuku, iş hukuku, ticaret hukuku, borçlar hukuku, Sermaye Piyasası hukuku ve Sürdürülebilirlik alanında uzmanlaşmıştır. Aynı zamanda, şirketlere Girişim Sermayesi Yatırım Fonları, Gayrimenkul Yatırım Fonları, Halka Arz süreçleri ve İş Hukuku alanlarında eğitimler vermektedir. Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Picture
Av. Burcu Kantarcı
SCH-Legal - Avukat

Av. Burcu Kantarcı, ulusal ve uluslararası şirketlere bütünleşik danışmanlık hizmetleri sunan Sistem Global Danışmanlık Şirketi’nin Kayseri Bölgesi yetkili avukatıdır. Ayrıca Sistem Global bünyesinde bulunan Sermaye Piyasası ve Sürdürülebilirlik Başkanlığında çalışmaktadır. Sözleşmeler hukuku, iş hukuku, ticaret hukuku, borçlar hukuku, Sermaye Piyasası hukuku ve Sürdürülebilirlik alanında uzmanlaşmıştır. Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Picture
Av. Dilşad Karakuş
SCH-Legal - Avukat

Av. Dilşad Karakuş, Sistem Global Danışmanlık A.Ş. bünyesinde Sermaye Piyasaları ve Sürdürülebilirlik Başkanlığı'nda avukat olarak görev yapmaktadır. Karakuş; ulusal ve çok uluslu şirketlere sürdürülebilirlik hukuku, sermaye piyasası işlemleri, sözleşmeler hukuku ve şirketler hukuku alanlarında danışmanlık hizmeti vermektedir. Ayrıca; girişim sermayesi yatırım fonları, gayrimenkul yatırım fonları, halka arz süreçleri, sürdürülebilirlik ve kurumsal uyum konularında faaliyet gösteren Karakuş, şirketlerin çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak hukuki yapıların kurulmasına katkı sağlamaktadır. Sektördeki yenilikçi uygulamaları ve düzenlemeleri yakından takip eden Dilşad Karakuş, müvekkillerine en güncel ve etkili çözümleri sunmayı hedeflemektedir.

Picture
Av. Oya Eroğlu
Sistem Global Danışmanlık-Bursa Bölge Hukuk partneri- DCube Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik A.Ş. Kurucu Ortağı- Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) Yönetim Kurulu Başkanı

Av. Oya Eroğlu, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans düzeyinde hukuk eğitimini tamamladıktan sonra, Spor Hukuku yüksek lisansı yapmıştır. DCube Sürdürülebilirlik ve Döngüsel Ekonomi A.Ş. kurucu ortağı ve Sistem Global Danışmanlık Bursa Hukuk Bölge Partneri ve Girişimci İş Kadınları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanıdır. 

Picture
Av. Pınar Yazar
SCH-Legal - Avukat

Av. Pınar Yazar, Bilgi Üniversitesi’nde Hukuk ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olmuştur. Şirketler Hukuku, Sözleşmeler Hukuku, İş Hukuku ve yabancı yatırım süreçleri başta olmak üzere, kurumsal şirketlere danışmanlık verilmesi alanında uzmanlığa sahiptir. Yazar, ulusal ve uluslararası şirketlere danışmanlık hizmetleri sunan Sistem Global bünyesinde Sermaye Piyasası Hukuku ve Sürdürülebilirlik alanlarında çalışmalarına devam etmektedir. Birleşik Krallık’ta Uluslararası Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Picture
Gülcan Ergün
DCube Sürdürülebilirlik ve Döngüsel Ekonomi AŞ Kurucu Ortağı

Üsküdar Amerikan Koleji mezunu olan Gülcan Ergün, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans eğitimini ve Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü AB Hukuku Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2004-2006 yılları arasında Habitat Derneği’nde AB, UNDP ve Dünya Bankası ile birlikte yürütülen projelerde görev almıştır. 2007 yılından bu yana iklimlendirme sektöründe proje tasarım ve uygulama alanında çalışan bir şirket olan Detay Mühendislik’in yönetim kurulu üyesidir. Aynı yıl ortağı ile kurduğu GESPRO Danışmanlık ve Kaktüs Medya markaları ile kalkınma projeleri ve medya hizmetleri üzerine odaklanmıştır. Buralardaki görevinin yanı sıra, 2018 yılında Türkiye’de döngüsel ekonomi konusunda farkındalığın oluşması, kapasite gelişimi ve saha çalışmaları odağında faaliyet göstermeyi hedefleyen D-Cube’ün kurucu ortağı olmuştur. Gülcan, 20 yıla ulaşan proje yönetimi deneyimiyle beraber, sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi ve girişimcilik çalışmaları üzerine yoğunlaşmıştır.